Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A VIRÁGOS LETENYÉÉRT"

  2020. május elsején a Derűs Évek Nyugdíjasklubbal parnerségben ismét meghirdettük "A VIRÁGOS LETENYÉÉRT" mozgalmat. A mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

Augusztusban minden utcát végigjárva lefényképezünk minden szemetgyönyörködtető virágosítást, majd a zsűri értékeli. Bárki küldhet képeket virágosításáról, amikor azok a legpompásabbak.

E- mail: famahaza@gmail.com

A jutalmazásra augusztus 20.- án kerül sor a városi ünnepség keretében.

 

2020.08.20.

Tisztelt Ünneplők!

Kedves letenyeiek!

A Letenyéért Közéleti Egyesület és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által május elsején meghirdetett „A VIRÁGOS LETENYÉÉRT” mozgalom célja már másfél évtizede a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk, az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

Van még tennivalónk.

A tavaszi vírushelyzet kialakulása egybeesett a virágültetés időszakával, talán ez a magyarázat arra, hogy kevesebb virágos portát találtunk, mint korábban. Az időjárásra is sok mindent rá lehet fogni, de mégis számos új virágosításra is rácsodálkozhattunk.

Fényképező körutunk során minden figyelemreméltó virágosítást lefényképeztünk, hogy a zsűri elé vihessük, kivetíthessük. A felhívásra beküldött fotókat is azonos szempontok alapján értékeltük.

Törekvésünk, hogy minden évben néhány új, jeles munkálkodást is elismerjünk.

Az értékelésnél fontos szempont, hogy az utcáról látható, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a környezethez illő, valamilyen ritmust követő elhelyezés, ami odavonzza a járókelő tekintetét.  A zsűri nagyra értékeli a sok munkát igénylő, nagy tömegű virágos előkerteket, de ugyanúgy elismeri a szépen megkomponált, látványelemeket is jól használó megvalósításokat.

Hogy Molnárné Rózsi nénit idézzem: „A kevesebb néha több!”

Városszemlénk során örömmel töltött el bennünket, hogy több családi ház esetén most először leltünk példás munkálkodásra fiatalok munkája révén.

Az „EXEMPLAR DÍJ” birtokosai, a példa értékű virágosítók továbbra is példát mutatnak az igényességükkel. Több helyen láttunk újabb látványos elemeket, új ötleteket. Akik szeretik a virágot, minden évben megtoldják még valami újdonsággal a látványt. Az ő kapujukban kicsit többet időztünk gyönyörködéssel.

 

Az akciót meghirdető két civil szervezet oklevelekkel és saját bevételeiből finanszírozott tárgyjutalmakkal, korondi kaspókkal ismeri el a követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra értékel.

Ezért az oklevelek átadására felkérem Farkas Szilárd Polgármester Urat!

Jelen helyzetben ajánljuk mellőzni a puszit!

 

Különdíjban részesül:

az óvoda előkertjének „mesekertté” varázslásáért

a HÓVIRÁG ÓVODA közössége

 

Az idén a Lakótelep kategóriában nem kerül kiadásra díj.

 

Az Intézmény kategóriában több újdonságra is felfigyeltünk, melyek jutalmazásra érdemesek:

Öröm volt látni, hogy egy Kossuth utcai üzlet kirakatait virágládák is díszítik, így a városközpontot is szépítik. Köszönet az igényességért.

 

III. helyezés

Mihovics Húsbolt számára

Jelezték, hogy most nem tudják átvenni a díjat, így az üzletben fogjuk átadni számukra.

 

Új, üdítő, követésre méltó színfoltra leltünk a Védőnői Szolgálat ablakaiban, hiszen a muskátlis ládák otthonossá varázsolták az egész Egészségházat Mirkóné Tamás Jutka munkája révén.

II. helyezés

Védőnői Szolgálat- Mirkóné Tamás Judit részére

 

A minden évszakban sokféle virággal és egyéb dekorációs munkával élen járó, ügyes vevőcsalogató üzlet az idén nagyon látványos virágosítást hajtott végre, Bicskei Gyuláné igényességének köszönhetően.

  1. helyezés

A TUTIKA ÁBC részére

 

 

Családi ház kategóriában ebben az évben igazi szépségekre találtunk. Ezekért a látványokért érdemes fáradoznunk „A virágos Letenyéért” mozgalom életben tartásáért. A zsűri a II. és a III. helyezést megduplázta, így próbált igazságos döntést hozni.

 

Egy új, friss, eklektikusnak is mondható előkert és bejárat a József Attila utcában nagyon elnyerte a zsűri tetszését, főleg mert egy fiatal ügyességének köszönhető.

  1. helyezés:

Bedő Annamária részére

 

Évek óta tetszéssel nézegettük azt a Deák Ferenc utcai udvart, ahol több fajta virág nagy mennyiségben van jelen, az idén több új virágtartó edény is kikerült a kavicsos alapra. Évről- évre látszik a bővülő kínálat. Csak így tovább!

  1. helyezés:

Selek Árpád és neje részére

 

Már a múlt évben is megakadt a szemünk a József- hegy utcai fiatalok portáján, de az idei évre beért a parkosított, rózsabokrokkal ékesített, szépen gondozott előkert, melyet remekül keretez a futómuskátlis bejárat.

  1. helyezés

Imre- Hermann Anita és Imre Attila részére

 

Szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a Pozsonyi utcában az ablakokban és a ház előtt virító balkonjegecskék. Az udvart rengeteg leander és egyéb színes virág teszi hangulatossá.

  1. helyezés

Németh Mária részére

A Bajcsy utcai udvaron jó ízléssel megtervezett, igazi kertépítési munkát igénylő, látványos megvalósítást láttunk. A szépen megkomponált szigetek pezsgő, színes virágai a kerti tóval, a kövekkel harmóniát sugároznak. Érdemes lassítani a kerítés előtt és ötletet lopni.

  1. helyezés:

Kovács Gyula és neje részére

 

Exemplar díj ebben az évben nem kerül kiadásra.

 

Kérem a jutalmazottakat, hogy az ünnepség végén szíveskedjenek egy közös fényképezésre az asztalunkhoz fáradni!

Virágosítsuk továbbra is együtt lakókörnyezetünket, szépítsük városunkat!

Köszönöm a figyelmet.

              ............................................................

 

..........................................................................................................................................