Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A VIRÁGOS LETENYÉÉRT"

  2020. május elsején a Derűs Évek Nyugdíjasklubbal parnerségben ismét meghirdettük "A VIRÁGOS LETENYÉÉRT" mozgalmat. A mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

Augusztusban minden utcát végigjárva lefényképezünk minden szemetgyönyörködtető virágosítást, majd a zsűri értékeli. Bárki küldhet képeket virágosításáról, amikor azok a legpompásabbak.

E- mail: famahaza,vgmail.com

A jutalmazásra augusztus 20.- án kerül sor a városi ünnepség keretében.

 

2019.08.20.

Tisztelt Ünneplők!

Kedves letenyeiek!

A Letenyéért Közéleti Egyesület és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által meghirdetett „A VIRÁGOS LETENYÉÉRT” mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

Az idén kicsit szomorúan jártuk végig a város utcáit, ugyanis a megszokottnál kevesebb követésre méltó virágosítást találtunk. Mintha többeknek elment volna a kedve a nem kevés munkával járó virággondozástól, de a forró nyár sem kedvezett a balkonládákba ültetett virágoknak.

Fényképező körutunk során minden, a járókelő számára észrevehető, figyelemreméltó virágosítást lefényképeztünk, hogy a legtöbb új vagy újszerű megvalósítás jutalmazható legyen. A felhívásra beküldött fotókat is azonos szempontok alapján értékeltük.

Törekvésünk, hogy minden évben néhány új, jeles munkálkodás is elismerésre kerüljön.

Az értékelésnél fontos szempont, hogy az utcáról észrevehető, rendezett, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, harmonikus, a környezethez illő, valamilyen ritmust követő elhelyezés, ami odavonzza a járókelő tekintetét. A zsűri mindig nagyra értékeli a kétkezi munkát, a ház és az előkert összhangját és esetleg a közterületre is kinyúló virágosítást, parkosítást. Több helyen találkoztunk pl. a most divatos drótos- kavicsos oszlop virágállványokkal és láttunk egyedi elképzelések alapján ügyesen barkácsolt virágtartókat is.

Szemlélődésünk során örömmel töltött el bennünket, hogy egy- egy újonnan birtokba vett ház ablakaiban máris virágládákat láttunk. Dicséret illeti pl. a Polgármester Urat és feleségét, hogy jó példával élen járnak.

Ismét megcsodáltuk a virágszerető lakótársaink virágait, és igyekeztünk előtérbe helyezni azokat a virágosításokat, melyeket még nem volt lehetőségünk eddig jutalmazni.

Bátran állíthatjuk, hogy akik minden évben rendkívüli látványos megvalósításokat hoznak létre akár ismétléssel vagy újítással, az ő virágaik most is pompázatosak, tehát van még mit ellesnünk tőlük.

A szemet gyönyörködtető, megállásra késztető virágosítások közül minden évben kiemelkednek a korábbi díjazottak. A minta értékű virágosítók, az „EXEMPLAR DÍJ” birtokosai továbbra is példát mutatnak az igényességükkel. Náluk minden évben elidőzünk kicsit, és gyönyörködünk. Szívünk szerint nekik mindig adnánk díjat, de akkor nem jutna másoknak. A célunk pedig az, hogy a lehető legtöbb elismerés eljusson az arra érdemesek számára. Tudjuk, hogy a legtöbben nem a jutalomért, hanem a saját maguk gyönyörűségére ültetik a virágokat, de mi azt jutalmazzuk, hogy tevékenységükkel egyben a városunkat is szépítik.

Ebben az évben is az akciót meghirdető két civil szervezet saját bevételeiből finanszírozott tárgyjutalmakkal, most korondi kaspókkal és oklevelekkel ismerjük el a mások számára is követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra becsül.

Ezért az oklevelek átadására felkérem Farkas Szilárd Polgármester Urat!

Különdíjban részesül:

a panzió előtti, körüli, figyelemreméltó, ötletes, vendégcsalogató virágosításért a

RADICS PANZIÓ

Különdíjban részesül:

a vendéglő teraszának vidám, sokszínű, hangulatos virágosításáért az

M7 VENDÉGLŐ

Lakótelep kategória

Ebben az évben a lakótelepeken nem találtunk új, eddig még nem jutalmazott, mások számára is például állítható virágosítást, ezért a zsűri úgy döntött, hogy ebben a kategóriában most nem ad ki díjat. Kérjük a szíves megértést!

Családi ház kategória

Kezdettől fogva azt a szabályt alkalmazták a döntéshozók, hogy azok a virágosítások kerüljenek előtérbe a díjazáskor, melyek az utcáról jól láthatók. Kivételt képezett, ha beküldött fényképek alapján kellett dönteni.

A zsűri megfontolt döntése alapján most mégis olyan házakhoz tartozó virágosítások is kapnak jutalmat, ahol valamely érthető ok miatt az utca felől nincs virág az ablakokban, csak az alaposabban szemlélődő veszi észre az udvarban lévő szép virágokat.

Rendhagyó módon három darab III. helyezésről született döntés.

Az építők útján álló ház kapujából már régóta nézegettük az udvaron és a teraszon lévő virágdömpinget, ami a virágok átlagosnál nagyobb szeretetére utal.

III. helyezés: Mánfai Csaba és neje

Ugyancsak régóta virít a sok törődést igénylő piros futómuskátliözön az Ady utcai ház lépcsőfeljárójában, melyet az idén megtoldottak még néhány dézsás muskátlival is. Igazán szép látvány.

III. helyezés: Varga Zoltán és neje

Hosszú ideje díszíti muskátli a fenyő utcai ház bejáratát. Az idén a ládákban és a cserepekben remek összhangban kerültek elhelyezésre a piros és a fehér muskátlik. Kellemes hangulatú és kiváló ritmusú a virágosítás, jól illik a teraszhoz.

III. helyezés: Halászné Merle Mónika

Bőséges mennyiségű, a kiírásnak mindenben megfelelő virágelhelyezést találtunk a Pozsonyi utcában, melyet bárki megcsodálhat, aki arra jár. Az utcára néző erkélyen és ablakokban, valamint a bejáratban is hosszan díszlenek a futómuskátlik. Az udvart több szép virágos részlet is jellemzi.

II. helyezés: Gerák Zoltánné

Már korábban is jó ízlést sejtető virágosítást láttunk a József Attila utcai családi ház ablakaiban, de az idén igazi friss csemegének számít az ott látható vegyes virágdekoráció. A sokfajta virágból összeállított kompozíciók kedvesek a szemnek, és arra ösztönöznek, hogy bekukucskáljunk a különlegesen szép kapu virág alakú nyílásain az udvarba. Ott is folytatódik az utcán tapasztalt látvány. Csak gratulálni tudunk az igényességhez. Kíváncsian várjuk a jövő évi új ötleteket.

I. helyezés: Vertalics Beáta és Porkoláb Gergő

A Pozsonyi utcai fiatal pár múlt évben I. helyezést elért kiemelkedő szépségű, gazdag virágosítása nyerte el a zsűri legnagyobb tetszését az idén is. A házat mindenütt piros futómuskátlik ékesítik, az előkertet és az udvart is egy- egy nagyon szép sziklakert díszíti a többi virág mellett. Futómuskátlik és futópetúniák mellett leánderekben és számos más virágban is gyönyörködhet a kapuban nézelődő. Új kerti díszítőelemként virágtartó fa vonat is készült az udvarra, de a bejárati lépcső is vendégcsalogatóan virágos.

Exemplar díj: Tóth Tímea és Gregorovics Zsolt

Kérem a jutalmazottakat, hogy az ünnepség végén szíveskedjenek egy közös fényképezésre és aláírásra az asztalunkhoz fáradni!

Virágosítsuk továbbra is együtt környezetünket, lakóhelyünket!

Köszönöm a figyelmet.

              ............................................................

2018.08.20.

Tisztelt Ünneplők!

Kedves letenyeiek!

A Letenyéért Közéleti Egyesület és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által meghirdetett  „A VIRÁGOS LETENYÉÉRT”  mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

Az idén is azt láttuk, hogy sokan szánnak időt, pénzt és fáradtságot arra, hogy dísznövényekkel, virágokkal díszítsék lakókörnyezetüket, de még nem elegen.

Most is nagyon örültünk, hogyha új házak, új lakók szebbnél szebb virágaiban gyönyörködhettünk, de az állandó virágszerető lakótársaink munkáit is ismét megcsodáltuk. Sokan panaszkodtak, hogy a hőség tönkretette a virágaikat, másrészt meg azt tapasztaltuk, hogy akik minden évben rendkívülit alkotnak, az ő virágaik most is pompázatosak, tehát van még talulnivalónk.

A szemet gyönyörködtető megvalósításokban minden évben kiemelkednek a korábbi díjazottak, a minta értékű virágosítók, az „EXEMPLAR DÍJ” birtokosai továbbra is példát mutatnak. Nagy elismerés érte.

Körutunk során minden, az utcáról észrevehető, figyelemreméltó virágosítást lefényképeztünk, hogy a legtöbb új vagy újszerű megvalósítás jutalmazható legyen. A beküldött fotókat is azonos szempontok alapján értékeltük.

Törekvésünk, hogy minden évben néhány új, jeles munkálkodás elismerésre kerüljön.

Az értékelésnél fontos szempont, hogy az utcáról látható, rendezett, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, harmonikus, valamilyen ritmust követő elhelyezés, szemet gyönyörködtető megjelenés. A zsűri mindig nagyra értékeli a szorgos kezek munkáját, a ház és az előkert összhangját és esetleg a közterületre is kinyúló virágosítást, parkosítást.

Az idén is az akciót meghirdető két civil szervezet saját bevételeiből finanszírozott tárgyjutalmakkal és oklevelekkel ismerjük el a mások számára is követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra értékel.

Ezért az oklevelek átadására felkérem Farkas Szilárd Polgármester Urat

Különdíjban részesül az udvar parkosításával harmonizáló, szokatlan, geometriai formájú sövénykerítés kialakításáért a Farkas József utcában:

Illés György és nej

Különdíjban részesül a családi ház kerítését virágba borító, a településen egyedülálló megvalósítás a Szív utcában:              

Sebők Jánosné                                      

Lakótelep kategória

Ebben az évben a lakótelep kategóriában két darab II. helyezés odaítéléséről döntött a zsűri, mert kerülni szerettük volna az ismétlést.

A Bajcsy utcai lakáshoz tartozó balkon friss, színes, hangulatos virágosításáért

II. helyezés: Mikó Gáborn

A Béke utcában található muskátlis balkon már évek óta odavonzza a tekintetet, az idén a forróság ellenére is üdék a virágok.

II. helyezés: Sánta Lászlóné

Családi ház kategória

Nagy öröm számunkra, ha olyan utcában lelünk jutalmazásra érdemes virágosításra, ahol eddig nem volt ez jellemző. A Csányi utcában most többet is láttunk. Reméljük, hogy az új lakók igényessége, virágszeretete másokra is kedvcsinálóként hat!

III. helyezés: Fehérvári Imre és nej

Az évek óta sok virágot nevel és ápol, de ebben az évben már nem lehet gyönyörködés nélkül elkerülni a sok leleményességgel, barkácsolással létrehozott virágos portát szintén a Csányi utcában.

III. helyezés: Barbalics Rózsa és párj

A korábban már jutalmazott virágosítás évre- évre bővül, szépül az Építők útján. Az idén igazán szép.

II. helyezés: Ruczek Gézán

Minden évben rácsodálkozunk a gondosan ápolt, rengeteg virágra a családi ház bejáratában az Építők útján. Az idén pedig a virágládákban láttunk érdekes növénypárosítást.

II. helyezés: Kálvin Pétern

Fiatal fészekrakók kiemelkedő szépségű, igényes virágosítása nyerte el a zsűri legnagyobb tetszését az idén. A házat mindenütt piros futómuskátlik ékesítik, az előkertet és az udvart is egy- egy nagyon szép sziklakert díszíti a többi virág mellett.

I. helyezés: Gregorovics Zsolt és párja

Kérem a jutalmazottakat, hogy az ünnepség végén szíveskedjenek egy közös fényképezésre és aláírásra az asztalunkhoz fáradni!

Virágosítsuk továbbra is együtt környezetünket, lakóhelyünket

Köszönöm a figyelmet.

..........................................................................................................................................

2017.08.20.

Városi ünnepség

Tisztelt Ünneplők!

Kedves letenyeiek!

A Letenyéért Közéleti Egyesület  és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által meghirdetett  „A VIRÁGOS LETENYÉÉRT”  mozgalom célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk az itt lakók, az idelátogatók és az átutazók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen!

 

A város utcáit végigjárva most is azt láttuk, hogy sokan szánnak időt, pénzt és fáradtságot arra, hogy dísznövényekkel, virágokkal díszítsék lakókörnyezetüket. Mindig nagyon örülünk az újaknak és sajnáljuk, ha valahol valami miatt nem sikerül az aktuális virágosítás.

 

A szemet gyönyörködtető megvalósításokban kiemelkednek a korábbi díjazottak, a minta értékű virágosítók, az „EXEMPLAR DÍJ” birtokosai folyamatosan az élen járnak. Ismét öröm volt gyönyörködni a munkájuk eredményében. Köszönet érte.

Úgy érezzük, hogy a díjak odaítélésekor jól döntöttünk a korábbi években.

Van még feladatunk a mozgalom kapcsán, hiszen sokakat meg kell még szólítanunk, ösztönöznünk a csatlakozásra a következő években. A jövőre új ötletekkel, új lendületet szeretnénk vinni majd a település szépítő tevékenységbe.

 

Zsűrizéskor a beküldött fényképeket, az általunk készített felvételekkel azonos módon bíráltuk el. Letenye összes utcáját végigjártuk, minden, az utcáról észrevehető, figyelemreméltó virágosítást lefényképeztünk, hogy a legtöbb új vagy újszerű megvalósítás jutalmazható legyen.

Törekvésünk, hogy évről évre minden jeles munkálkodás elismerésre kerüljön.

Ezért a lakótelep kategóriában két darab III. helyezés odaítéléséről döntött a zsűri. Ennek ellenére sem sikerült minden kiemelkedő virágosítást jutalmazni, de néhány újdonságot mindenképpen szeretnénk a lakosság figyelmébe ajánlani az idén is.

 

Az értékelésnél fontos szempont, hogy az utcáról látható, rendezett, harmonikus legyen a virágosítás. Nem feltétlen a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, harmonikus, valamilyen ritmust követő elhelyezés, szemet gyönyörködtető megjelenés. Mégis előfordul, hogy a nagy mennyiségű vegyes virágtömeg is elvarázsol bennünket.

A zsűri mindig nagyra értékeli a sok munkát, a ház és az előkert összhangját és esetleg a közterületre is kinyúló virágosítást.

 

Ebben az évben az akciót meghirdető két civil szervezet által finanszírozott tárgyjutalmakkal és oklevelekkel ismerjük el a fenti szempontból dicséretes, mások számára is követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra értékel.

 

Ezért az oklevelek átadására felkérem Farkas Szilárd Polgármester Urat!

Kérem a jutalmazásra meghívottakat, hogy szíveskedjenek közelebb jönni!

 

Különdíjban részesül a családi ház előtti közterület virágosításáért, parkosításért, több éves példás gondozásáért az Arany János utcában:                                                            Sávolyné Ginter Mária

 

Különdíjban részesül a családi ház udvarát, előkertjét virágtengerré változtató, évről évre új elemekkel bővítő megvalósításáért a Rákóczi utcában:              

Kunó Ignácné                                        

Lakótelep kategória

A már két éve szépen virító muskátlis balkonért a Farkas József utcában

III. helyezés: Bellovics Istvánné

A kellemes hangulatú, szépen ápolt előkert és lakásbejárat megteremtéséért a Bajcsy utcában

III. helyezés: Rácz Isvánn

A lakótömb új, üde, követésre méltó színfoltjának megalkotásáért

II. helyezés: Balázsné dr. Turi Ágne

A korábbi ötletes virágelhelyezés újabb elismerésre méltó, elleshető, látványos megvalósítással bővült a Béke utcában

I. helyezés: Korcz Ferenc és nej

Családi ház kategória

Nagy öröm számunkra, ha fiatal fészekrakóknál az igényesség és a harmónia a virágosításban is megnyilvánul. Szép példa erre az egységes muskátlis kialakítás a Platánfa utcában.

III. helyezés: Horváth János és nej

Az évek óta gyönyörűen virító futómuskátlis erkély és a bejáratot díszítő, hangulatos növény összeállításért a Királyi Pál utcában

II. helyezés: Bicsák Jánosn

A környék egyik legszebben virító futómuskátlis virágosítása több másfajta növény társaságában is nagyon mutatós a Barátság utcában

I. helyezés: Nemeshegyi László

A hosszú ideje kiemelkedően szép, folyamatosan bővülő, példa értékű virágosítás legmagasabb elismerése az Exemplar díj, mely az idén a Béke utcába kerül.

EXEMPLAR DÍJ: Bedőné Molnár Év

Kérem a jutalmazottakat, hogy az ünnepség végén szíveskedjenek egy közös fényképezésre és aláírásra az asztalunkhoz fáradni!

Szépítsük továbbra is együtt környezetünket, lakóhelyünket!

Köszönöm a figyelmet.