Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvbemutató 2013.01.25.

2013. január 25- én került sor a Letenyéért Közéleti Egyesület, Letenye Város Önkormányzata és a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár közös szervezésében Tóth Oszkár: Letenye a XX. században című kötet bemutatására a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

A nagyszámú érdeklődés mellett megtartott ünnepi programon Dömők József FMHK igazgatója felvezetője után a köszöntőt Halmi Béla, Letenye Város Polgármestere mondott. Beszélt az összefogásról, a közös akaratról, ami révén ez a város számára értékes könyv több év várakozás után nyomtatásra kerülhetett és kézbe vehető. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akiknek ebben része volt.

A könyv felelős kiadója, az LKE képviseletében Mikóné Farkas Ildikó ismertette a város "gyermekének" a megszületési körülményeit, elmondta, hogy az egyesület sikeres pályázat eredményeként nagy örömmel adja át a város lakossága számára az értékes monográfiát.

A szerző számára átadta az egyesület jókívánságait és egy ajándék csomagot, melyben többek között egy letenyei hímzéses terítő, egy Fáma Háza feliratú korsó és mézeskalács szív is megtalálható volt, bízva a további barátságben, együttműködésben.

A program keretében a Mákvirág Citerazenekar és a Letenyei Versmondó Kör működött közre. A kötetben szereplő fotók kivetítése hasonló érdeklődést váltott ki, mint a szép zalai népdalok és a könyvből felolvasott részletek.

A rendezvény végén minden résztvevő dedikáltathatott egy példányt a szerzővel, a mindenki Oszi bácsijával.

Zárásként a kötetbemutatón résztvevőket a szerző családja és a Letenyéért Közéleti Egyesület tagsága vendégelte meg pogácsával, itallal.