Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Waszer emléktúra

2011. december 17- én 10 órakor már a IV. Waszer emléktúrára gyülekeztek az érintett szervezetek képviselői a letenyei kastélyparkban a legfőbb találkozóhelyen, a platánnál, hogy együtt kapaszkodjanak fel a Béci hegyen, illetve végigjárják azt az útvonalat, melyet Waszer számtalanszor, szívesen megtett.

Egy kis pihenésnyi időre Kozári Attila pincéjébe kaptunk meghívást, ahol a túrázókat meg is vendégelte a gazda.

A Letenyéért Közéleti Egyesület, a Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete, a VIG- WORLD Strandkézilabda Sportegyesület és az INIT 2000- Letenye KSE (Strandkézilabda Sportegyesület) közös programja az emléktúra, melynek célállomása mindig az Öreghegyi boronapince. Ez alkalommal megtiszteltetésnek éreztük, hogy mi rendezvényünk volt az első a pince korszerűsítését követően. Örömmel állapítottuk meg, hogy a pince megszépült, téliesítése révén négy évszakban használhatóvá vált.

A szép számú túrázót Molnár Ferenc, a házigazda egyesület elnöke köszöntötte, majd az LKE elnöke köszönte meg a részvételt a túrázóknak, ismertetve a partner egyesületek törekvését, végül a kézilabdások nevében Jámbor György emlékezett a néhai Varga Györgyre, aki mindegyik közösség tevékeny tagja volt, amíg egészsége ezt lehetővé tette.

A forralt bor, és a közösen elfogyasztott pincébe illő ebéd után kvízjáték következett, mely kiterjedt a napi aktualitásokra az egyesületek tevékenységére, a civil szférát érintő tudnivalókra is.

A baráti hangvételű beszélgetések, a házi sütésű pogácsák, prószák, stb... elfogyasztása, finom borok kóstolása után az öreghegyi pincesorok között sétáltunk vissza még sötétedés előtt a városba.